
Meniu
Efendi
Meniul Nostru
La Cafe Efendi Neptun, fiecare fel de mâncare spune o poveste veche de secole. Mâncărurile noastre sunt inspirate de bucătăria tătărească, preparate cu ingrediente autentice și metode tradiționale, transmise din generație în generație. Fiecare preparat din meniul nostru este o combinație de calitate, istorie și dragoste pentru mâncare.
Cafea la nisip
Cafeaua la nisip este o cafea aparte față de cafeaua preparată la flacără sau la expressor. Cafeaua se macină foarte fin pentru a forma caimacul și se prepară în ibric de cupru pe nisip încins. Bătrânii noștri o serveau însoțită de o bucățică de rahat și păhărel de apă. După ce serveau cafeaua, întorceau ceașca cu gura în jos pe farfurie și, în zațul împrăștiat pe marginile ceștii, obișnuiau să ghicească.

Siborek cu carne
SUBEREK CU CARNE - Ingrediente: faina alba, carne tocata de vita, oua de gaina, ulei floarea soarelui, apa, lapte, ceapa, sare de masa, piper
Siborek cu branza
SUBEREK CU BRANZA - Ingrediente: branza proaspata de vaca, faina alba, telemea de vaca, oua de gaina, ulei floarea soarelui, apa, lapte, ceapa, sare de masa
Kobete cu Carne
PLACINTA CU CARNE DE VITA - Ingrediente: faina alba, carne tocata de vita, apa, iaurt grecesc, ceapa, ulei floarea soarelui, orez, delikat legume, oua de gaina, piper negru

siborek-ului
Tatarii fiind un popor migrator, consumau foarte multe mancaruri din aluat cu diverse umpluturi. Reteta aluatului de siborek este mostenita din batrani. Aluatul se portioneaza sub forma de bile si se intinde cu oklau - facaletul, pana ia forma unui cerc. Carnea se toaca cu doua cutite manuite cu indemanare intr-un anumit fel, dupa care se amesteca ingredientele si condimentele speciale. Astfel pregatita, carnea se intinde pe jumatete de foaie de aluat, se impacheteaza in forma de semicerc, se apasa marginile pentru a se lipi aluatul, dupa care se prejaste in ulei. Recomandare: se serveste fierbinte si fara tacamuri - cu mana.
Tabak Borek-ului
Tabak borek este o mâncare sățioasă care se gătește în special în perioada Ramazanului. Reteta sa este transmisă din generație în generație. Este un preparat pe baza de aluat umplut cu carne. Astfel, din aluatul framantat din faina, ou si sare, se intind foi subtiri. Fiecare foaie de aluat este taiata in patratele mici, iar pe fiecare patratel se pune carnea, care este tocata si condimentata cu ceapa, sare si piper. Foile se impaturesc cu mare migala si mestesug, pentru a lua forma de coltunasi mici, se intorc capetele si se lipesc. Se pune apa la fiert, iar atunci cand fierbe se adauga tabak borek-ul si se fierb cateva minute. Se scoate din apa, se scurge apa, apoi Tabak Borek-ul se pune intr-o tigaie si se trage in unt, dupa care se servesc cu iaurt si usturoi.

IZIM IAPRAK SARMA
SARMALUTE IN FOI DE VITA - Ingrediente: carne tocata vita 20%, iaurt grecesc 10%, frunze de vita de vie, ceapa, suc de rosii, orez, ulei floarea soarelui, delikat legume, sare, piper
etli KUSKUS pui
KUS KUS CU PIEPT DE PUI - Ingrediente: apa, piept de pui, couscous, ulei floarea soarelui, ardei capia, unt, arpacas de orz, delikat legume, sare de masa
etli KUSKUS vita
KUS KUS CU MUSCHI DE VITEL - Ingrediente: apa, muschi de vitel, couscous, ulei floarea soarelui, ardei capia, unt, arpacas de orz, delikat legume, sare de masa
Botka cu Muschi de Vita
PILAF CU ORZISOR SI MUSCHIDE VITA - Ingrediente: apa, muschi de vitel, orez basmati, ulei floarea soarelui, unt, arpacas de orz, sare
Botka cu Piept de pui
PILAF CU ORZISOR SI PIEPT DE PUI - Ingrediente: apa, piept de pui, orez basmati, ulei floarea soarelui, unt, arpacas de orz, sare
TOI SORBASI
CIORBA DE NUNTA - Ingrediente: zeama os de vita, carne tocata de vita, ceapa, bors de putina, fidea, morcovi, pasta de tomate, leustean, delikat legume, ulei floarea soarelui, ardei capia, sare
Tauk sorbasi
CIORBA DE PUI - Ingrediente: pui grill, bors de putina, cartofi albi, rosii, ardei capia, ceapa, morcovi, radacina de telina, fidea, fasole verde, ulei floarea soarelui, mazare, pasta de tomate, patrunjel, sare
Bakla Laksa
CIORBA DE FASOLE CU TAITEI - Ingrediente: fasole, ceapa, morcovi, telina, ulei floarea soarelui, pasta de tomate, taitei, delikat legume, sare
Kizartilgan Kabak
DOVLECEI PRAJITI CU SOS DE IAURT SI USTUROI - Ingrediente: dovlecei, iaurt grecesc, ulei floarea soarelui, usturoi
Patlican Salatasi
SALATA DE VINETE - Ingrediente: vinete, rosii, ceapa rosie, ulei floarea soarelui, sare
Sugiuc - Pener
GHIUDEM SI BRANZA - Ingrediente: telemea de oaie, ghiudem tataresc, castraveti, ardei capia
Kizartilgan Bazau Eti
MUSCHI DE VITEL LA GRATAR CU SOS EFENDI SI CARTOFI COPTI RONDELE - Ingrediente: cartofi albi, muschi de vita, rosii, ardei capia, ulei floarea soarelui, ulei de palmier, ceapa, ardei gras galben, morcovi, suc de rosii, patrunjel, usturoi, mustar, sare, boie de ardei iute, zahar
Kizartilgan Sipse Eti
PIEPT DE PUI LA GRATAR CU SOS EFENDI SI CARTOFI COPTI CUBULETE CU LEGUME - Ingrediente: cartofi albi, piept de pui, rosii, ulei de palmier, ardei capia, ulei floarea soarelui, ceapa, ardei gras galben, morcovi, suc de rosii, patrunjel, usturoi, mustar, sare
Sipse Eti
PIEPT DE PUI CU CARTOFI COPTI RONDELE SI LEGUME - Ingrediente: dovlecei, piept de pui, cartofi albi, ardei gras galben, ardei capia, unt, ulei palmier, ulei floarea soarelui, morcovi, patrunjel
Kozin en aru eti
COSTITE SI VRABIOARA DE MIEL CU CARTOFI COPTI RONDELE SI ROSII COAPTE - Ingrediente: miel, oaie (carne slaba), cartofi albi, rosii, ulei palmier, ardei gras galben, ulei floarea soarelui, patrunjel
Cozi cabargasi
SPECIALITATI BERBECUT - Ingrediente: cotlet de berbecut, muschiulet de berbecut, carne miel, cartofi rosii, dovlecei, ulei palmier, ardei capia, ardei iute, ulei delicena, sare, patrunjel
Kozi Eti
RASOL SI CEAFA MIEL CU KUS KUS SI MURATURI - Ingrediente: carne de miel, muraturi asortate, apa, couscous, patrunjel, arpacas de orz, ulei floarea soarelui, unt, sare
Vita cu legume pe pat de pilaf
VITA CU LEGUME TRASE IN UNT - Ingrediente: muschi de vita, dovlecei, ardei capia, unt, ardei gras galben, usturoi, ardei iute, sare
Efendi Tavasi
pentru 2 persoane la comanda cu o zi inainte
cartofi rosii, dovlecei, patrama de oaie slaba, muschi de vita, cotlet de miel, rosii, ardei capia, telemea de oaie, ulei floarea soarelui, carte tocata de vita, iaurt grecesc, ghiudem tataresc, frunze de vita de vie in saramura, ceapa rosie, ceapa, unt, suc de rosii, castraveti, orez, pasta de tomate, usturoi, sare, piper, foi de dafin
Kizartilgan Buber
ARDEI COPTI IN SOS - Ingrediente: ardei capia, ardei gras galben, rosii, ceapa, ulei floarea soarelui, ardei iuti asortati, patrunjel, usturoi, sare
Esil salatasi
SALATA VERDE - Ingrediente: salata verde, rosii, masline negre, ulei floarea soarelui, sare
Cioban Salata
SALATA CIOBAN - Ingrediente: rosii, castraveti, masline negre, patrunjel, ulei floarea soarelui, sare

Inghetata prajita cu kataif
inghetata, nutella, fructe decor, fidea kataif, zahar tos, lamaie, fistic crud, miez de nuca, zahar vanilat
Sutlaj
OREZ CU LAPTE - Ingrediente: lapte, orez, zahar alb, stafide, miez de nuca, zahar vanilat, coaja de lamaie
Clatite cu banane, nuci si miere
banane, faina alba, lapte, miere, oua, miez de nuca, capsuni, ulei floarea soarelui, zahar alb, esenta de rom, coaja de lamaie
Profiterol
inghetata, frisca vegetala, topping de ciocolata, profiterol, rolls rolls dr gerard
Inghetata Asortata
inghetata, frisca vegetala, topping de ciocolata